Laatste nieuws over Basware & ICreative

Verbeterde factuurverwerking met Basware Invoice Automation

Geschreven door Redactie ICreative | 3-okt-2024 6:00:00

In de wereld van financiële administratie is efficiëntie essentieel. Bedrijven zoeken constant naar manieren om hun processen te optimaliseren en fouten te minimaliseren. Basware Invoice Automation biedt krachtige oplossingen die helpen bij het stroomlijnen van factuurverwerking. In deze blog bespreken we de nieuwste updates en hoe deze uw dagelijkse werkzaamheden kunnen verbeteren.

Nieuwe statusgrafieken

Een van de meest recente updates in Basware Invoice Automation is de introductie van de nieuwe statusgrafieken voor uitzonderingen. Met deze grafieken is het eenvoudiger om factuuromstandigheden te identificeren die niet direct verband houden met een specifieke factuurstatus. Gebruikers kunnen nu facturen filteren op twee belangrijke uitzonderingen: Betwiste facturen en Te Laat facturen in de afgelopen 30 dagen.

Betwiste facturen

De optie Betwiste toont alle facturen die om welke reden dan ook zijn betwist, ongeacht hun huidige status. Dit helpt gebruikers om snel inzicht te krijgen in de problemen die opgelost moeten worden, zonder dat ze door verschillende statuscategorieën hoeven te bladeren.

Te Late facturen

De tweede filteroptie, Te Laat in de afgelopen 30 dagen, toont alle actieve facturen waarvan de vervaldatum in de afgelopen 30 dagen is verstreken. Dit biedt een helder overzicht van alle facturen die aandacht vereisen, waardoor bedrijven beter in staat zijn om hun cashflow te beheren en relaties met leveranciers te onderhouden.

 

Aanpasbare statusgrafieken

Naast de nieuwe filteropties, biedt Basware Invoice Automation nu ook meer mogelijkheden voor aanpassing van statusgrafieken. Gebruikers kunnen eenvoudig kiezen welke grafieken ze zichtbaar willen maken. Door op het potloodicoon in de rechterbovenhoek van de statusgrafieken te klikken, opent een dialoogvenster waarin gebruikers de optie hebben om één tot vijf grafieken te selecteren.

Dit stelt gebruikers in staat om onnodige grafieken te verwijderen en de lay-out te optimaliseren voor meer relevante informatie. Standaard worden alle vijf statusgrafieken weergegeven, maar de mogelijkheid om aan te passen zorgt voor een efficiëntere workflow.

 

Verbeterde Geschiedenisvermeldingen

De geschiedenisvermeldingen in facturen en uitgavenplannen zijn ook verbeterd. Eerder werden sommige vermeldingen, zoals automatische taakdoorsturing en instellingen voor eenmalige acties, niet correct vertaald. Dankzij deze update worden deze vermeldingen nu juist weergegeven in de taal van de gebruiker. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en voorkomt verwarring bij het verwerken van facturen.

 

Nieuwe Actie: Oplossen van overdrachten

Een andere waardevolle toevoeging aan Basware Invoice Automation is de nieuwe actie Oplossen overdracht. Deze functie stelt gebruikers in staat om een factuuroverdracht handmatig te voltooien of te laten mislukken als de factuur vastzit in de status “Overdracht in uitvoering”. Dit probleem kan zich voordoen om twee redenen:

  1. De factuur is naar het ERP-systeem overgedragen, maar het antwoord op de overdracht is mislukt.
  2. De factuur is nog niet naar het ERP-systeem overgedragen, maar is om een andere reden vastgelopen in het P2P-proces.

Voorheen moesten gebruikers contact opnemen met de Basware-ondersteuning om deze overdrachten te voltooien of te annuleren. Met de nieuwe functionaliteit kunnen zij nu zelf deze situaties oplossen, wat de doorlooptijd aanzienlijk verkort.

Afhankelijk of factuur in ERP-systeem is

Er zijn twee opties voor het oplossen van een vastgelopen factuuroverdracht, afhankelijk van of de factuur al in het ERP-systeem is of niet:

  • Factuur in ERP-systeem: Als de factuur al in het ERP-systeem is, kan de gebruiker de overdracht handmatig als voltooid markeren en ontbrekende gegevens invoeren.
  • Factuur niet in ERP-systeem: Als de factuur het ERP-systeem nog niet heeft bereikt, kan de gebruiker de overdracht handmatig als mislukt markeren en later een nieuwe poging doen om de factuur over te dragen.

Als gevolg van deze nieuwe actie zijn de opties Proces annuleren, Annuleren en opnieuw verzenden, en Selecteer proces niet langer beschikbaar voor facturen in de status "Overdracht in uitvoering". De actie Oplossen overdracht vervangt deze, waardoor de workflow efficiënter wordt.

 

Basware blijft innoveren

Basware Invoice Automation blijft innoveren en biedt gebruikers steeds meer tools om hun factuurbeheer te optimaliseren. Met deze krachtige tools, zoals de nieuwe statusgrafieken en de mogelijkheid om overdrachten op te lossen, kunnen bedrijven nu nog sneller reageren op factuurproblemen, wat leidt tot verbeterde relaties met leveranciers en een gezondere cashflow.

Door gebruikers meer controle en inzicht te geven, helpt Basware bedrijven niet alleen om efficiënter te werken, maar ook om beter om te gaan met hun financiële verplichtingen.

 

 

Meer weten over Basware? 

Download het onafhankelijke Total Economic Impact report van Forrester.

 

 


Ervaar zelf de voordelen van Basware

ICreative heeft als Basware-partner al meerdere awards op haar naam geschreven, zoals de Basware Business Excellence Award, de Customer Success Award en de Partner of the Year Award.