1 min read

Forrester rapport over Total Economic Impact van Basware's Purchase to Pay-oplossing

Iedere automatiseringsproject valt of staat met een investeringsvoorstel. Ondersteunt de investering de bedrijfsstrategie? Wat is de ROI? En wat zijn de bijkomende risico’s? In een recent rapport van Forrester Consulting, worden de economische voordelen van Basware's Procure-to-Pay (P2P) oplossing uitgelicht. Dit rapport toont aan hoe bedrijven aanzienlijk kunnen besparen en hun efficiëntie kunnen verbeteren door gebruik te maken van Basware.

 

Key takeaways uit het Forrester rapport:

  • ROI
    Basware's P2P-oplossing biedt bedrijven een indrukwekkende ROI van 315% over drie jaar, en een netto contante waarde van €3,2 miljoen. Dit laat zien hoe effectief deze oplossing kan zijn in het genereren van financiële voordelen.

  • Kostenbesparingen
    Door de implementatie van Basware's technologie kunnen bedrijven aanzienlijke kostenbesparingen bewerkstelligen. Jaarlijkse optimalisatie van uitgaven, productiviteitsverbeteringen in Accounts Payable (AP) en Procurement, verbeterde productiviteit van eindgebruikers, kortingen voor vroege betaling, en besparingen op onderhoud van legacy-systemen dragen allemaal bij aan de totale economische impact.

Voordelen van Basware als P2P-oplossing

De volledige automatisering van processen elimineert ouderwetse processen en biedt verbeterde controle over organisatorische uitgaven. Verbeterde inzichtelijkheid zorgt voor een beter zicht op facturen en verhoogde tevredenheid van eindgebruikers en leveranciers.

Bovendien biedt de schaalbaarheid en flexibiliteit van de oplossing voordelen voor bedrijven van alle groottes en sectoren, wat helpt bij het schalen van de organisatie. 

Dieper inzicht in de economische voordelen

De Basware P2P-oplossing stelt bedrijven in staat om niet alleen directe kostenbesparingen te realiseren, maar ook om strategische voordelen te behalen. Door het uit de weg ruimen van inefficiënties en de verbetering van de workflow, kunnen bedrijven zich richten op hun kernactiviteiten.

Met andere woorden: Basware helpt bedrijven om zich te focussen op kerntaken die daadwerkelijk impact maken, in plaats van hun tijd te verdoen aan tijdrovende klussen.

De daaruit resulterende winsten in Accounts Payable en Procurement leiden tot een snellere verwerking van facturen en betalingen, wat zorgt voor betere relaties met leveranciers en een sterkere onderhandelingspositie.

Conclusie

De P2P-oplossing van Basware biedt bedrijven niet alleen aanzienlijke financiële voordelen, maar ook verbeteringen in efficiëntie en gebruikerstevredenheid. Met de toenemende druk om kosten te besparen en processen te optimaliseren, is de implementatie van een degelijke P2P-oplossing zoals die van Basware een absolute must geworden voor bedrijven vandaag de dag.

Meer weten? Lees hier het volledige rapport van Forrester Consulting


Zelf de voordelen van Basware ervaren?

ICreative heeft als Basware-partner al meerdere awards op haar naam geschreven, zoals de Basware Business Excellence Award, de Customer Success Award en de Partner of the Year Award. 

Neem contact op

 

Basware benoemd tot de 50 bedrijven die u moet kennen

Dat Basware als standaard wordt gezien voor automatische factuurverwerking mag geen nieuws heten. Maar Basware investeert de laatste jaren stevig in...

Bekijk vacature

Basware richt nieuwe p2p business unit op voor MKB

Basware heeft een nieuwe business unit opgericht. Onder de naam InvoiceReady gaat de softwareleverancier complete procure-to-pay oplossingen...

Bekijk vacature

Richard van Hooijdonk keynotespreker Basware Connect Solutions

Trendwatcher en futuroloog Richard van Hooijdonk is de afsluitende keynotespreker tijdens Basware Connect Solutions op 20 juni 2018. Hij spreekt over...

Bekijk vacature